Do iniciatívy 9. máj sa zapojili humenskí a sninskí študenti

09.05.2008 Humenné

Humenné/Snina 9. mája (TASR) - Do iniciatívy 9. máj, ktorá vznikla pri príležitosti osláv Dňa Európy, sa tento rok zapojil aj Prešovský samosprávny kraj prostredníctvom troch stredných škôl v Snine a v Humennom.
Iniciatíva Európskej komisie a Generálneho riaditeľstva pre externú pomoc je určená stredným školám s cieľom zvýšiť znalosti európskej mládeže o Európskej únii, jej externej pomoci a rozvojovej spolupráci.
Do spomínanej iniciatívy, ktorá dnes vyvrcholila diskusiami a súťažami, sa zapojila Stredná priemyselná škola v Snine, Obchodná akadémia v Humennom, Gymnázium arm. gen. Ľ. Svobodu v Humennom. Pre tento rok boli stanovené témy - doprava v Nigérii, vzdelávanie v Burkine Faso a životné prostredie v Keni. V rámci týchto tém študenti vypracovali projekty.
Vyvrcholením iniciatívy bola dnešná záverečná ceremónia na dvoch stredných školách v prešovskom regióne. Študenti a učitelia Strednej priemyselnej školy v Snine a Obchodnej akadémie v Humennom oslávili Deň Európy prostredníctvom diskusií o Európskej únii, prezentáciou projektov k vybraným témam a súťažami.
V minulom roku sa do iniciatívy 9. máj zapojilo 18 štátov, 44 regiónov a 90.000 študentov. V tomto roku je to 13 štátov a 40 regiónov.
"Prešovský samosprávny kraj aj týmto podujatím podporuje kandidatúru mesta Prešov na titul Európske hlavné mesto kultúry 2013, " uviedla dnes pre TASR jeho hovorkyňa Veronika Fitzeková.
 

Vyberte región